hockeyresor

Junior-VM i ishockey är över men suget efter turneringens stora profiler kvarstår.
Nu kan du hänga med Sportresebyrån till Nordamerika och se JVM-stjärnorna LIVE. Välj mellan tre städer – Chicago, Toronto och Detroit – och få NHL-action som bonus!

En hockeyresa till Nordamerika behöver inte bara inkludera NHL-matcher. Även farmarligorna och collegehockeyn är värda att upptäcka och uppleva. Se de största talangerna från junior-VM ena kvällen och njut av stjärnorna i världens bästa hockeyliga den andra.

I detta nyhetsbrev tipsar vi om tre resor där NHL, collegehockey och AHL kombineras till en hockeyresa med fullspäckad agenda. Collegehockeyn håller hög standard och konkurrensen i trupperna är stenhård. Även i de olika farmarligorna är nivån högre än många tror.

Vi har koncentrerat oss på lag i området kring de stora sjöarna där flera av de största JVM-stjärnorna håller till. Men det finns förstås många andra lag och områden att upptäcka på andra sidan Atlanten. Om du har egna idéer så hjälper vi dig att sy ihop ett program som passar dina preferenser. Kontakta oss via mejl eller per telefon på 036-14 14 43

1. CHICAGO (1–8 april)
Chicago Blackhawks är hela NHL:s hetaste publiklag för tillfället! Se Erik Gustafsson ena kvällen och JVM-stjärnan Erik Brännström (Chicago Wolves) andra kvällen. Toppa med finske supertalangen Eeli Tolvanen som spelar i AHL-laget Milwaukee Admirals en och en halv timmes bilresa norr om Chicago. Brännström och Tolvanen drabbar förresten samman i ett hett derby den sjätte april. Hockeyupplevelser i världsklass kring Lake Michigan väntar på denna resa. Att Chicago är en av USA:s mest spännande städer gör ju inte saken sämre …

Spelschema:
2/4: Chicago Blackhawks–Winnipeg Jets
4/4: Chicago Blackhawks–St. Louis Blues
6/4: Milwaukee Admirals–Chicago Wolves
7/4: Chicago Wolves–Colorado Eagles

2. DETROIT (29 mars – 4 april)
Tjeckiska skarpskytten Filip Zadina är en av Detroit Red Wings största framtidsmän. Zadina tillhör AHL-laget Grand Rapids Griffins, som spelar sina hemmamatcher drygt två timmars bilresa från Detroit. På den här resan kan du se honom spela två kvällar i rad i matcher mot Erik Brännströms Chicago Wolves och Eeli Tolvanens Milwaukee Admirals. Efter den fina ”uppvärmningen” är du redo för två toppmatcher på tre dagar med Red Wings, som möter Boston och Pittsburgh. Med lite flyt kan du kanske pussla in en slutspelsmatch i collegeligan, med Detroit-baserade University of Michigans amerikanske superstjärna Quinn Hughes.

Spelschema:
30/3: Grand Rapids Griffins–Chicago Wolves
31/3: Grand Rapids Griffins–Milwaukee Admirals
1/4: Detroit Red Wings–Boston Bruins
3/4: Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins

3. TORONTO (9 – 17 mars)
Två av Kanadas största JVM-stjärnor spelar i OHL; forwarden Owen Tippet (Mississauga Steelheads) och backen Evan Bouchard (London Knights). Båda klubbarna spelarna sina matcher i närheten av Toronto så här finns goda förutsättningar att kombinera OHL med NHL på klassisk hockeymark. Se två matcher med Toronto Maple Leafs och få en av JVM:s största stjärnor som bonus – Chicago Blackhawks finske back Henri Jokiharju. Missa inte ett besök på Hockey Hall of Fame i Toronto!

Spelschema:
10/3: London Knights–Saginaw Spirit
12/3: Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning
14/3: Toronto Maple Leafs–Chicago Blackhawks
16/3: Mississauga Steelheads–North Bay Battalion